tiistai 16. helmikuuta 2010


"Syrjäisessä talossa Irlanissa asuva mies joutuu outojen tapahtumien keskelle. Maan alat tulevat sikoja muistuttavat olennot yrittävät tunkeutua hänen taloonsa. Mies joutuu sulkeutumaan taloonsa ja siellä hän kokee mahtavia kosmisia näkyjä"
- kirjan takakansi

William Hope Hodgsonin 'kauhujen talo' mainitaan usein Lovecrafin innoittajana ja esikuvana, ja onkin sanottava että romaani on tunnelmaltaan ja kerronnaltaan hieno suoritus. Se ilmestyi ensimmäisen kerran 1908, eikä ikä näy mitenkään negatiivisesti, vaan vanhahtava kerrontatyyli tuo hienon vivahteen selväpiirteiseen kertomukseen.
Mitä kanteen tulee, kuvittaja on ilmeisesti halunnut kuvata romaanin olennaiset henkilöhahmot vanhasta miehestä koirineen aina hänen sikanaamaisiin vainoajiinsa. Talon yläpuolella nähtävä hahmo on ilmeisesti romaanin lopussa ilmestyvä pääpaha, jonka ulkonäköä ei kuvata lainkaan.
Romaania voi suositella kaikille hyvän kauhun ja fantasian ystäville.

Hodgson osallistui tykistöluutanattina Ypren' taisteluun 1918 eikä häntä nähty sen koomin. Kuka tietää mitä kauhuja syvälle maahan kaivetut juoksuhaudat paljastivat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti